Begravningar ett tråkigt ämne

Din Begravningsbyrå Stockholm

Att förlora en nära anhörig eller en vän är självklart en mycket svår upplevelse för de allra flesta. Mitt i sorgen ska det dessutom ordnas med nödvändigheter och måsten däribland begravningen. En begravning i Stockholm kan vara utformad på en rad olika vis och som din begravningsbyrå i Stockholm har vi både den kunskap och den erfarenhet som behövs för att ordna en personlig och minnesvärd begravning oavsett trosinriktning. Vi finns här för dig för att underlätta så mycket som möjligt på vägen, allt för att du ska slippa känna dig stressad och istället bearbeta den sorg du befinner dig i.

Vad kostar det?

En av de vanligaste frågorna som dyker upp på begravningsbyråer i Stockholm är vad det kostar att ordna med en begravning. Kostnaderna regleras av en rad olika saker, däribland valet av kista, dödannons, upptryckning av programkort, solosång och andra inslag i ceremonin som kan komma att kosta pengar. De flesta begravningar som arrangeras i Stockholm landar vanligvis mellan 15 - 25 000 kr. Ibland dyrare och självklart är det möjligt att ordna en enklare begravning för under 10 000 kr. Många oroar sig inför kostnaderna för en begravning i Stockholm men i själva verket är det dödsboet som finansierar en begravning i Stockholm. Om det inte skulle finnas något dödsbo går kommunen in och betalar det som anses vara rimligt för begravningen i fråga.

 

Inslag i begravningen

Det finns många sätt att göra en begravning Stockholm personlig och efter den avlidnes eventuella önskemål. Att välja en kista, urna, gravsten m.m. speglar den avlidne personen och är ett högst individuellt och personligt val. Det finns inga rätt eller fel och du som anhörig väljer exakt det som känns bra för dig. Alla begravningsbyråer i Stockholm erbjuder en rad olika kistor, allt ifrån de allra enklaste med enkelt träslag och sparsmakade detaljer till kistor i massivt exklusivt trä och handgjorda utsmyckningar. Nästan alla kistor är helt klädda i tyg och låsbara. 

 

Har ni däremot planerat en kremationsbegravning måste ni istället titta ut en urna som passar er och den avlidne. En urna kan se ut på en rad olka vis, tillverkas i olika material samt ha olika ändamål som exempelvis sjösättning. Om ni däremot väljer att sprida askan av den avlidne i en minneslund behövs dock ingen urna. Urnor tillverkas bland annat i glas, trä, lera, sand och metall.

 

Efter att en begravning i Stockholm ägt rum väljer många att ordna en minnesstund för den avlidne. Den brukar äga rum direkt efteråt i anslutning till begravningen. Under minnesstunden får bekanta, anhöriga, vänner och kollegor ses under lite mer avslappnande former och minnas den avlidne tillsammans. Ett mycket uppskattat inslag som är en viktig del i sorgprocessen för de allra flesta. Många begravningsbyråer i Stockholm hjälper dig att titta ut en lämplig meny oavsett om du vill bjuda på en rejäl lunch eller bara en lättare fika, titta ut en bra lokal samt serveringspersonal. 

 

Som din begravningsbyrå i Stockholm är vi alltid redo att ge dig den vägledning och trygghet som du behöver i planeringsskedet av en begravning.

För mer information besök begravningsbyråerstockholm.se

1 Jun 2016

Välkommen

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)